MASAKAN JALAN-JALAN ADLI HANYA KENANGAN PERKAHWINAN VIDEO ADLI

Bercerita Bersama

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Google+ Followers

Friday, 1 April 2016

Edit gambar kerana tidak mampu...tapi bertuahlah dia...


NAIROBI - KENYA. Dek kerana tidak mempunyai wang untuk melancong ke Asia, seorang wanita Kenya hanya mampu menyunting gambarnya seolah-olah sedang bercuti di lokasi percutian terkenal dan kemudian memuatnaiknya di laman Facebooknya.
Tindakannya Sevelyn Gat menyunting gambarnya sedang berdiri di hadapan pesawat Kenya Airways, Tembok Besar China dan sebuah tokong mendapat perhatian selepas gambar-gambar tersebut mula viral di media sosial dan turut memperoleh ribuan 'likes'.
Namun kini, impian wanita itu akan menjadi kenyataan selepas seorang ahli perniagaan Nairobi, Sam Ginchuru bertindak membantu memberikan wang hasil kutipan daripada rakan-rakannya kepada wanita itu untuk melancong ke China.
Menurut Sam, Sevelyn merupakan anak kepada seorang petani itu meminta rakannya untuk menyunting gambarnya dengan belatarbelakangkan tempat pelancongan terkenal di China bagi merasakan seolah-olah dia sedang bercuti di sana.
"Saya berharap agar dapat membeli tiket, namun tidak mampu, tetapi saya mempunyai ramai rakan dan "memaksa" mereka menderma.
"Wang tunai untuk membiayai Sevenly ke China telah mencukupi dan impian wanita itu untuk melancong ke negara itu tercapai," katanya dipetik AllAfrica.
Sevenly akan diberikan penginapan hotel empat bintang, insuran perjalanan dan wang saku serta berkemungkinan akan bertemu dengan Duta Kenya di China.

Kredit - SINAR HARIAN

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda.