MASAKAN JALAN-JALAN ADLI HANYA KENANGAN PERKAHWINAN VIDEO ADLI

Iklan jap

Followers

Google+ Followers

Isnin, 26 Januari 2015

Astaka Morocco @ Maroccon Pavillion di Putrajaya

Assalammualaikum semua. Masuk minggu baru dah kan. Minggu depan dah bulan baru. Sekejap betul masa berlalu sekarang kan. Minggu lepas lea MC 2 hari sebab sakit mata. Bukan yang jenis berjangkit tu ye. Doktor cakap ada jangkitan kuman ataupun dimasuki habuk. Mata jadi bengkak sebengkak-bengkaknya. Dah jadi sepet dah mata belah kiri. Tak boleh nak bukak dah hari Khamis tu. Buka pun mata jadi kabur. Tapi terpaksa juga pergi klinik sendiri sebab suami dah pergi kerja masa tu. Pergilah klinik yang paling dekat dengan rumah.
Ni hari Jumaat. Adli lea cakap dengan suami tak payah hantar dekat rumah pengasuh. Kebetulan lea MC lagi. Lagipun kesian jam 6 pagi dah kejutkan dia. Mata lea pun dah elok sikit bengkaknya. Tengahari ingat nak masak rupanya satu apa pun takde dalam peti sjeuk. Bawalah Adli g Tesco. Cakap dengan Adli jangan nakal-nakal ye. Duduk dalam kereta elok-elok tau. Hari tu Adli sangat-sangat baik tau. Duduk pakai tali pinggang diam je. Sambil mulut dok bercakap. Lea layan jelah. Yang tak syoknya bila time bayar budak yang dekat kaunter boleh tanya akak sakit mata ye. Nak tak nak jawab ye jelah.Tapi siap explain ni bukan sakit mata berjangkit tau. Tulah kak, saya tengok bengkak semacam je..

Ni pulak cerita sabtu lepas. Suami ajak jalan-jalan.Lea malas nak jalan sebab mata tak berapa elok ni. Lastnya dia cakap kita g taman-taman je. Pakailah cermin mata hitam. Hahahaha. I rasa retis tau hari tu. Pakai tracksuit ngan selipar jepun tapi pakai spec hitam. Hahahaha. 



Astaka Morocco @ Maroccon Pavillion terletak dekat Taman Botani. Tak tau pun kewujudan tempat ni. Punyalah malas nak jalan-jalan putrajaya. Sebenarnya lea tak suka nak pergi shopping atau jalan-ajaln area Putrajaya ni sebab mesti terjumpa orang yang kita kenal.  Pergi sana jumpa kawan opis, pergi sini jumpa bekas kawan seopis. Tu yang tak best tu. Tu yang port lea lepak dengan suami dan Adli hanyalah IOI Mall Puchong tak pun IKEA. Tu jelah. Bukan beli apa pun cuma cuci-cuci mata. Pergi Astaka Morocco @ Maroccon Pavillion jumpa siapa? Jumpa budak yang kerja dekat cafe. Hahaha. Pagi tadi dia siap tanya akak selalu ke g situ. Jawab jelah first time. Heheheh. Kan dah cakap kan mesti terjumpa.

Yang paling seronok jalan kat sini mestilah si kecik lea tu. Yelah ada air pancut ada kolam kecik-kecik.Dekat sangat-sangat dengan tasik.Kalau boleh dia nak terjun dalam kolam dna tasik tu. Bukannnya nak dipegang. Nak dibawa bergambar sekarang langsung tak nak.

Oklah korang layan jelah gambar dekat bawah ni. Masa lea pergi situ hari sabtu lepas ada dua pasang pengantin sedang ambik gambar outdoor dan sepasang pasangan yang baru bertunang. Yang pengantinnya lea suka sangat tengok yang pakai songket bwarna biru firus. Suami cakap model tu sebab sangat-sangat handsome dan cantik. Tap bila tengok jari yang berinai memang pengantin betullah.Ingat nak ambik gambar tapi mereka tgh sibuk sgt2 posing. Malas nak kacau.













Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih atas komen anda.