MASAKAN JALAN-JALAN ADLI HANYA KENANGAN PERKAHWINAN VIDEO ADLI

Iklan jap

Followers

Google+ Followers

Selasa, 23 Disember 2014

TOP SPOT Kuching

Tak habis lagi cerita balik Kuching. Kita sambung ya.

Selepas balik dari kenduri, masing-masing dah penat. Jadinya masa untuk merehatkan diri sebab petang kita nak makan besar.Adik nak belanja makan dekat Top Spot.

Adik sekarang dah kerja dekat UTC Sarawak betul-betul di bawah Tops Spot ini. Adik ingat nak booking meja tapi pergi jam 2 petang dah penuh. Terpaksan walk in je petang. Nasib baik petang tu ada meja yang kosong.Cukuplah untuk kami sekeluarga. Tapi masa tu memang penuhlah dekat Top Spot. Hari Sabtu dah tu cuti sekolah kan.
  
Tiga beranak ambik gambar dulu

Adli.Time ni ok lagi. Nak duduk diam.
  
Kami bertolak jam 6 petang. 6.20 dah sampai dah. Dekat je pun rumah dengan Top Spot ni. Menu yang diorder..Meh sini lea senaraikan.

Ketam masak dengan telur masin
Udang butter prawn
Siakap sweet sour
Sup gamat/Timun laut
Midin goreng belacan
Kerang masak kicap
Ambal/Pepahat masak kari

Bila makanan dah sampai. Mesti nak ambik gambar. Suami isteri dok pakat ambik gambar. Yang kakak kat depan ni ambik gambar korang ye.



Kenyang betul makan hari tu. Yelah Siakap lea ratah ngan suami. Orang lain sikit je makan sebab dah makan yang lain. Sedap betul sweet sournya. Adli pulak suka sangat makan nasi dengan sup gamat. Semangkuk jugaklah dia makan. Dah tu minta lagi.


Licin dah.

Mereka kesayanganku

Adli….suka betul dia.Tak nak duduk dalam baby chair. Nak berlari sini nak berlari sana.Nasib baik ayah lea cepat pulak makannya. Dia yang tolong jaga Adli dan medina. Sebelum balik ambik gambar dulu untuk kenangan. Yang paling besar tuan tanah kedaonglah.dah tu duduk depan pulak tu. Kekenyangan tu……..Jom kita balik. Tapi tak balik terus pun.Singgah sebenar di Water Front Kuching

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih atas komen anda.