MASAKAN JALAN-JALAN ADLI HANYA KENANGAN PERKAHWINAN VIDEO ADLI

Iklan jap

Followers

Google+ Followers

Isnin, 9 Jun 2014

Entry Terkumpul Lagi


Alhamdulillah buah hati pengarang jantung lea ni dah 1 tahun 8 bulan pada 7hb lepas. Tak lama lagi nak 2 tahun. Sekejap betul masa berlalu kan. Adli dah pandai nak menyebut beberapa perkataan dah. Bahasa sini dan sarawak. Sarawak yang penting tu. Jangan hilang identiti kan Adli.
Antara perkataan yang dia pandai sebut.
Opah
Nenek
Tuk
Ayah
Mak
Abah
Umi jadi Ami
Mamam
Air
Tak Yah.
Bahasa Sarawak pulak
Aok...

hihihihi.Nak tergelak bila dia dok sebut aok..aok tu.Macamlah paham ye Adli. Adli paham bila kita suruh dia ambil barang dan simpan barang. Nak berjalan terus nak ambik kasut atau selipar dia.
Bila kita minta dia ambil barang , kita cakap terima kasih dan cakap good boy dia akan tepuk tangan.

Atok ngan nenek datang dari Kuching 4hb lepas. Saja datang nak tengok suami yang patah tangan dan insayaallah akan berada disini sehingga Syawal nanti. Terharu rasa bila mereka sangat ambil berat dengan keadaan kami ini. Tengok tu, Adli tersengih je bila diambil gambar. Sekarang bila nak ambil gambar cakap senyum automatik dia akan tersenyum. 




Semalam bawa Adli di Taman Tasik Cyberjaya. Memang tempat yang dia suka.Dia  boleh main basikal, berlari , main gelongsor dan amcam-macamlah. Letih mengejarnya. Dah tu kepenatan. Mi..air...hihihihi. Sukanya bila dia dah pandai nak minta air dan makan.
Ni pulak masa hari Sabtu.Kita dok rumah jelah.Abah kerja. Tengoklah ngan suar bunga-bunga.Nenek yang beli tu.Nampak macam cute pulak dia pakai seluar tu. 

Ni pulak lebihan adunan tempahan pada hari Sabtu. Teringin nak makan. Sedap pulak. Korang tengoklah gambar di bawah.Tukang rasa kek dan suka makan kek.Tanya ok ke tak Mir. Nyamannnnn kak mon.
Hihihihihi.Suka...Suka.... 


1 ulasan:

Terima kasih atas komen anda.