MASAKAN JALAN-JALAN ADLI HANYA KENANGAN PERKAHWINAN VIDEO ADLI

Iklan jap

Followers

Google+ Followers

Ahad, 23 September 2012

Masa berdua duaan

Suami semenjak dua menjak ni sibuk benar,Isnin hingga jumaat kadang kadang sampai ke sabtu berada di Johor.Tinggallah lea shorang-sorang.Nak buat macam mana , dia mencari rezeki kan. Jadinya bila ada masa tulah yang digunakan sebaiknya. Nak jalan-jalan ke, nak makan makan ke.Masa terluang yang dia adalah yang digunakan sebaiknya.

Alkisahnya di petang jumaat lepas suami ajak lea pergi makan. Suami bagi lea buat pilhan.Jauh disudut hati lea nak minum three layer tea dekat Chicken Rice Shop. Tapi tekak ni mula mula teringin nak makan dekat Fish Market. Tambah, bahagi, tolak dan darab, Fish Market jadi pilian. Orderlah set promosi untuk dua orang ni.Dan air pilihan sudah semestinya CALA-CALA.Hahahaha.Air tu pun yang senang lea nak ingat. 

Alhamdulillah kenyang betul rasanya. Three  Layer Tea? hmmmmmm...takpelah bang.Time lea gaji nanti lea belanja kat Cicken Rice Shop ye. Macam tulah lea dan suami.Idaklah nak makan sedap sedap tiap-tiap hari.Insyaallah sebulan dua kali tu adalah.Time lea gaji dan time suami gaji.Tapi time suami gaji tak menentu.Ada kala tengah bulan, takpun awal bulan.Kerja sendiri...mana nak sama dengan kita yang makan gaji.Kerja sendiri nilah kena pandai nak manage duit. Kena ingat  modal lagi.Kalau tak pandai untung ke mana , modal ke mana. Kena pandai beringat.Yang penting kena bersederhana dalam semua hal.Betul tak?


1 ulasan:

  1. oooo pi berdating dengan cik suami ye...bagus la mengeratkan hubungan suami isteri..

    BalasPadam

Terima kasih atas komen anda.