MASAKAN JALAN-JALAN ADLI HANYA KENANGAN PERKAHWINAN VIDEO ADLI

Iklan jap

Followers

Google+ Followers

Selasa, 18 September 2012

Mamak oh mamak

Malam tadi lea makan malam dekat SOHO Bangi dengan makcik dan sepupu.Order teh ais dan Nasi Goreng USA . Yelah dah lapr...sebab last makannya pagi je bila pekena Mi Kuah Rojak Mastan Ghani dekat Teluk Intan. (Ni lain entry lea cerita ye). Dalam tengah makan Zam suaminya si Maya sms suami.Tanya dekat mana.Yelah hari tu dia pergi rumah, ketuk pintu rumah lea boleh tak pintu.Dah pengsan makan pil selsema.Akhirnya jumpa semalam dekat kedai mamak berkembar di Presint 8 ke 9.Tak tahulah pulak area Putrajaya ni. 

Mulanya tak nak makan.Bila cium je bau roti pisang yang Maya makan, sedaplah pulak.Order jugaklah.Memang sedap, tapi kuahnya tak berapa nak sedap. Makan jelah....Sembang punya sembang dekat nak jam 10 jugaklah balik.Sempat-sempat je tengok Adam dan Hawa. Tengah makan jumpa pulak dengan kak Asiah.Kawan lama dekat opis lama.Lagi banyak sembangnya.Rindunya dekat kawan-kawan lama.

Pagi tadi pergi mamak lagi.Depan rumah je pun.Kedai PP One.Ditemani oleh suami tercinta.Pekerja kedai memang dah kenal dengan muka dua orang ni.Order roti kosong dengan teh 'o' suam. Suami sudah semestinya roti banjir dan teh 'o' panas.Rotinya sedap dimakan begitu sahaja.Memang antara roti canai terbaik yang lea pernah makan.

Kesimpulannya, dalam masa seminggu kalau tak singgah kedai mamak memang tak sah.

Malam tadi makan dengan maya, zam dan si kecik syasya.

Pagi tadi dengan suami terhenta...

1 ulasan:

  1. Sebab tu kedai mamak ni boleh maju dan popular. Sebab depa sentiasa ada jer menu yang kita nak makan wpun teragak nak makan tu time pagi petang siang malam, subuh senja!

    BalasPadam

Terima kasih atas komen anda.