MASAKAN JALAN-JALAN ADLI HANYA KENANGAN PERKAHWINAN VIDEO ADLI

Bercerita Bersama

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Google+ Followers

Sunday, 3 July 2011

CINTA KONTRAK


Novel ni lea dah selamat beli dekat MPH IOI MALL semalam.
Dah setengah buku dibaca.Jalan ceritanya best jugak.
Jom baca sinopsisnya

CINTA KONTRAK - Nurul Ain Syuhada

"Oi cicak kobeng! Ayat aku tu! Yang kau sibuk-sibuk ciplak buat harta sendiri pulak apahal? Ayat aku tu milik aku secara rasmi tau tak!" Aku semburkan ayat-ayatku dihadapan wajahnya.

Nur Alia Airysha, seorang gadis yang datang dari kampung ke Kuala Lumpur dengan niat untuk mengumpul duit demi keluarga dan membiayai kos pembelajarannya. Dengan bantuan sahabat Alongnya, Kak Yati, Airysha bekerja di sebuah butik terkemuka yang dimiliki oleh Datin Aleeya.

Muhammad Danial Franz, seorang pemuda kacukan Perancis yang berkelulusan dari luar negara kembali ke Malaysia dan bekerja di bawah daddynya, Dato’ Eddy disebuah syarikat besar.

Takdir menemukan Airysha yang brutal dengan Danial yang ego di butik mommy Danial, Datin Aleeya! Danial cuba mendapatkan Airysha tanpa merendahkan egonya. Danial membawa Airysha untuk bertemu orang tuanya untuk dikahwinkan. Tetapi perkahwinan ini bersyarat! Kontrak yang direka Danial dipandang remeh oleh Airysha.

Disaat akad nikah hampir tiba, Airysha menyusun strategi untuk lari!, Airysha mengambil keputusan untuk membatalkan kontrak tersebut. Lantas sekeping kertas yang tertera kontraknya, dibuang. Apa yang bakal terjadi seterusnya? Adakah perkahwinan masih diteruskan? Bagaimana kehidupan Airysha selepas ini? Adakah masih terkurung disangkar yang disaluti emas? Bahagiakah dia? Bagaimana pula penerimaan Danial terhadap perangai brutal Airysha? Bila senduk bertemu kuali, bila api bertemu sumbu bom, apa yang akan terjadi?

"Kontrak! Kontrak! Kontrak! Tu je yang kau tau nak sebut? Yela! Yela! Aku yang buang. Aku tak puas hati dengan syarat-syarat dia. Ada ke aku sebagai seorang perempuan, kena tido atas sofa? Kau ni manusia takde hati, takde perut!" selorohku. Dalam masa yang sama, aku cuba melepaskan diri daripada rangkulannya. Danial mendengus perlahan.

Bagi yang ingin mendapat novel ini di kedai-kedai, Boleh dapatkan di MPH & POPULAR. Boleh bagitahu POPULAR mana berhampiran anda. Kami di Kelab Peminat Novel akan membantu untuk memeriksa stok di kedai POPULAR berhampiran anda. Tidak semua kedai POPULAR sudah sampai stok novel ini. Sila tinggalkan mesej dibahagian komen di bawah. Semoga kami dapat membantu dan memudahkan anda mencari novel ini


Judul : Cinta Kontrak
Penulis: Nurul Ain Syuhada
Penerbit : Karyaseni
Semenanjung : RM 20
Sabah / Sarawak : RM23

5 comments:

 1. wanie dah lama x beli novel,
  rindu rasanya nak membaca blk,
  hurm....

  ReplyDelete
 2. munna pun dah lama tak layan novel2 ni...mudah sgt jemu membacanya....

  ReplyDelete
 3. @Cik Wanie Ghani akak kalau masuk mph ke popular ke mesti ada membeli novel wanie

  ReplyDelete
 4. @munna lea masih lagi layan munna.dah minat susah nak hilang

  ReplyDelete
 5. saya ingin sangat beli novel nie tp kat popular dekat2 sini belum ada lagi...:(

  ReplyDelete

Terima kasih atas komen anda.