MASAKAN JALAN-JALAN ADLI HANYA KENANGAN PERKAHWINAN VIDEO ADLI

Iklan jap

Followers

Google+ Followers

Khamis, 30 Jun 2011

DILAMAR OLEH BAKAL SUAMI

"Will You Marry Me?"
Sudikah sayang menjadi isteri abang?


Hehehehe.
Bila membaca entry salah seorang blogger mengenai hal-hal melamar ini membuatkan lea tersenyum sendiri.
Hehehehe.

Lea pasti setiap wanita yang bergelar kekasih kepada seorang lelaki mengimpikan di lamar dengan cara yang paling romantik.
Dihadiahkan sejambak bunga
Si lelaki melutut sambil memberikan sebentuk cincin
Disaksikan matahari yang terbenam.
Fuh.....romantik....
Lea dulu pun sering mengimpikan keadaan sebegitu
tetapi
lain pulak yang berlaku.

Dan lea rasa proses untuk kami berkahwin sangat sangat simple.
Awal Julai 2005.
Tengah bersembang dalam telefon dengan xbf.
Tiba-tiba xbf cakap kita kahwin nak bulan 3 tahun depan.
Kan senang, birthday ayang n abang sama-sama bulan 3.
Sambut anniversary sekali jelah nanti.
Lea ikut je.
Seminggu lepas tu mak xbf pun call nak bincang pasal kami.
Mak lea cakap tak payah tunang-tunang lah.
Belah akak jauh. Datang sekali masa nikah nanti senang.Bawa hantaran dan wang hantaran sekali.
Sejak itu bermulah semua persiapan
dan pada 11 march 2006 xbf telah bertukar status menjadi suami lea sampailah sekarang dan sentiasa berdoa biarlah kekal sampai bila-bila.


17 ulasan:

  1. wow .... very romance ya ...hehehe..sempena malam jumaat kot..semoga berkekalan ke akhir hayat!

    BalasPadam
  2. @Cik Dya hahaha.malam jumaat sesorang je.suami dekat johor.esok baru balik

    BalasPadam
  3. simple tapi teratur dan tetap sah kak.hehehe...mesti teringat balit nak

    BalasPadam
  4. biar simple, tapi menarik...yang penting kenangan buat tuan punya diri tidak luntur.

    BalasPadam
  5. alahai,
    sweetnya,
    semoga hubungan kalian kekal hingga hujung nyawa...
    (bilalah masa wanie kan)

    BalasPadam
  6. mmg manis segala kenangan itu kan...boleh tersenyum sendirian mengenangkannya

    BalasPadam
  7. nak tau cara papa mifz lamar wife mcm mana...pergi kat link bawah ni yer..:)

    http://budakspectacle.blogspot.com/2011/06/gua-masuk-majalah.html

    BalasPadam
  8. tu la. bila jodoh dah sampai....mudah aje jalannya kan?

    :D

    BalasPadam
  9. @f.i.e.z.anang simple fieza.tapi bila diingat boleh snyum kedirik

    BalasPadam
  10. @Syimamaaah memang kenangan yang takkan dilupakan

    BalasPadam
  11. @Cik Wanie Ghanihehehehe. tq wanie.insyallah.tak lama lagi tu kot

    BalasPadam
  12. so sweet,,,yg penting bahagia kn???? hehehe

    BalasPadam

Terima kasih atas komen anda.