MASAKAN JALAN-JALAN ADLI HANYA KENANGAN PERKAHWINAN VIDEO ADLI

Iklan jap

Followers

Google+ Followers

Jumaat, 7 Januari 2011

MENU BERULANG

Lea tak taulah bagi para isteri yang lain.
Lea kadang2 tak tau nak memasak menu apa tau kalau petang2x.
Ni MC banyak masa nak memikir.Kalau time kerja , time dlm kereta otw balik baru mikir nak masak apa.

Tapi selalunya kalau memasak lea akan ikut selera suami.Lea no hal.semua boleh masuk.Selalunya masak samballah yang menjadi pilihan.Tu memang fav suami.Tak kiranya ayam ke, ikan ke, sotong n udang ke.Jalan....Mesti licin punya. Letak kicap sebotol.Hehehe.Rumah lea walapun dua org, kicap cap kipas udang yang merah tu yang botol besar sebulan hampir 2 botol.Suami sgt suka kicap.Makan apa pun mesti nak kicap.

Ketandusan idea untuk menu ni tak taulah sampai bila. Memang selalu tak tau nak masak apa.Kat opis lama dulu kalau nak balik je tanya KAK SIAH.Masak apa petang ni.Kadang2x tu cilok menu dia.Nasib baik dia kat Putrajaya lea kat Puchong.

Sebenarnya tak tau nak masak pe petang ni.Walupun kaki sakit, susah nak berdiri, tapi gigih jugak nak masak untuk suami.

8 ulasan:

  1. yah google jer tau lah nk masak apa...

    BalasPadam
  2. monalea: saya pon penggemar kicap kipas udang...:)

    BalasPadam
  3. @azzeyhihihihi.samalah kita.tapi lea kurang sikit.suami tu apa je makan mesti nak kicap

    BalasPadam
  4. suami munna pun pantang klu takde kicap.. skrg menurun ke anak dia..makan je nak kicap....selalu munna jelajah blog2 yg otai memasak cari menu

    BalasPadam
  5. @munna tulah munna.bat masak kicap pun nak kicap jugak.

    BalasPadam
  6. hi, salam kenal,

    suami sy pun penggemar kicap tegar... sentiasa beli lebih je kt rumah....since dia org jawa, banyak masakkan yang simple tapi mesti ada cili...tp tetap pening sbb nak padankan menu utk suami dan anak2...saya, tolak batu ngan kayu jer....

    BalasPadam
  7. @ayushida tulah tukang masak yang selalu pening.nak milih menu

    BalasPadam

Terima kasih atas komen anda.