MASAKAN JALAN-JALAN ADLI HANYA KENANGAN PERKAHWINAN VIDEO ADLI

Iklan jap

Followers

Google+ Followers

Ahad, 3 Mei 2009

PERGI GENTING HIGHLAND

ni dekat Stesen LRT Gombak masa tengah tunggu nak naik bas
dalam bas. langsir bas tu sama macam baju aku. hahhahahah

Tengah tunggu nak naik kabel car

Dalam kabel car

Baru smpai. Yang penting bergambar dulu.Gambar lain bnayak kat camera.Nnatilah aku uploadkan.Tengok baju sama.Warna seakan samakan.Hehehe.Tak janji pun.Laki aku dha gelak masa kami berdua ambik niza ngan jijie kat umah. Macam boria.




Aku dan suami ambik Niza dan jijie jam 7.30 pagi. Kami ambik tiket pakej .Bas akan bertolah jam 9.30 pagi. Oklah ada dua jam.Umah aku ngan stesen LRT Gombak dalam 30 minit je.Kami singgah dekat Hentian Awam Besar untuk sarapan pagi.Kami sampai dekat Stesen LRT Gombak jam 9.00 pagi.Oklah tak lama menunggu. Jam 9.30 pun jalan. Perjalanan ke Genting Skyways cuma 35 minit dari Gombak. Adui..Punya ramai manusia.Dekat nak 1/2 jam jugak kami beratur naik naik keta kabel.Waktu ni keassan berkabus sangat.Tapi best...Sejuk je.
Sampai kat Genting kami jalan2x dullu kat Outdoor Theme Park.Aku pun tak tau nak main apa ni.Yelah pengalaman dulu banyak mengajar aku.Aku tak nak kepala ku pusing. Tapi niza ngan jijjie first time naik Genting.Aku ngan suami pun cakap kalau nak naik spase shot pun ok gak. Mereka berani ooooo.Aku memang tobat dah nak naik benda tu.Rasa macam jantung tinggal kat atas.Rasa nak terbang melayang dari situ.Suami aku pun serik nak naik benda tu.Aku ngan suami tukang gelak je ngan mereka berdua. Muka pucat lesi. Mereka pun cakap tobat dah nak naik benda tu.Bagi seribu pun tak nak.

Dah g jalan-jalan lagi. Main lak Pirate Ship.Ni Aku berani.Aku tengok simple je benda alah ni.Aku leh gelak lagi tengok org main. Dengan confidentnya kami berempat naik. Dok belakang lagi tu.Berani mati betul. Dah benda tu berayun ke atas ok.Tapi dah turun ke bawah..Mak ai...macam space shot je dah.Aku tak berani bukak mata. Aku dok peluk laki aku je.Laki aku tak tau dah apa yg dia merapu. Aku sorang budak laki dok jerit..Makkkkkkk aku nak balik. Punya lama benda tu berayun2x.Pening ooooooooooooooo.

Jalan2x lagi.Aku cakap kat laki aku lepas ni kalau nak mian carik yg simple2x jelah.Tak nak pening kepala. Oklah jumpa Crazy Space Lab.Dah masuk situ rasa org bodoh pun ada. Aku tak tau nak cakap benda macam ni. Korang pergilah sendiri tengok. Lepas tu ntah.Ingat nak cari KFC .Terjumpa Flying Dragon.Adui...Aku tak nak main dah. Tapi kami berempat dah beratur. Venture jelah. Lagi aku pening.Benda ni macam roler coster jugak tapi.........mak aiii lemah jantung den. Lepas tu niza ngan jijie dah penat.Dahlah.Tak nak main lagi.Pening.Lapar.Nka terminutah semua ada. Aku respectlah kat sesiapa yang oleh mAain semua permainan kat outdoor theme park. Memang kuat org tulah.

Kami pun makan kat KFC.Harga kat sana biasalah standard airport.Jalan2x kat shoping complecnya.Jumpa kedai perfume. Kedah Duty Free nak tutup. Suami aku belikan perfume Elizabeth Arden Green Tea kat aku.Aku memang suka baunya. Memang dari dulu aku minat kat perfume ni.

Jam 4.00 kami dah naik cabel car dah.Tunggu bas. 5.15 baru naik bas ke Stesen LRT Gombak.Sekianlah cerita aku kat Genting.

1 ulasan:

Terima kasih atas komen anda.