MASAKAN JALAN-JALAN ADLI HANYA KENANGAN PERKAHWINAN VIDEO ADLI

Iklan jap

Followers

Google+ Followers

Khamis, 3 November 2016

Selamat jalan atok. Nanti datang lagi ye

Ahad lepas ayah lea dah balik Kuching setelah hampir dua bulan duduk sini.Sunyi juga rasanya bila dia tak ada di rumah. Yelah sebelum ni kalau balik kerja ada je orang dekat rumah. Kadang-kadang dia dengan suami ambil lea balik kerja.

Adli kadang-kadang tengah main dok tanya atok mana. Bila cakap dah balik Kuching barulah dia cakap 'oooo.. balik kuching. kan Adli yang hantar dia ke airport hari tu'. Ingatkan pun kamu ye Adli.

Masa atok nak masuk departure hall adalah drama sikit. Adli meraung-raung nak ikut atuk. nak balik kampung. nak naik kapal terbang. Tetapi bila nampak taman permainan dekat KFC KLIA terus senyap. Terus nak main.
 Sebelum ke airport atuk nak minum dulu
Atok nak masuk departure hall dah

Tu dia atuk

Ada budak dah kena gigit. Tu yang terus senyap makan KFC

Masa main pun ada drama bersiri Train To Busan. Dia main macam keretapi dengan anak cina dua orang. Entah macam mana anak cina tu jadi zombie terus gigit belakang Adli. Mana tak meraung Adli. Dah tu pergi mengadu dekat lea yang tengah  order KFC. Siap cakap ada budak gigit Adli dekat sini macam zombi (sambil tunjuk belakang dia). Mana tak orang belakang lea tengah beratur boleh tergelak sama. Tulah.Suka sangat tengok cerita Train To Busan tu. 

Oklah nanti sambung lagi. Ada lagi cerita bawa atok jalan-jalan dan makan  tak lea masukkan. Nantilah lea masukkan. Sebagai kenangan dan tatapan di kemudian hari kan.

6 ulasan:

  1. alamak adli nie...senang jek kene rasuah..dpt kfc terus lupe atok ye hahaahahaha....alaa tapi kat umah mmg teringat2 tu lea...ye laa rase kot bile tetibe atok takde kat umah....

    lawak pasal zombie tu...pengaruh train to busan sgt hahaahah

    BalasPadam
  2. Sedih ada, nak tergelak pun ada baca kisah Adli ni...hehehe...

    BalasPadam
  3. bestnya org tua dtg sitok..x puas rasa nakk ooo... kmk dolok mak kmk pernah diam ngan kmk masa masih menyewa kat Kajang thn 2012..4 bulan dengan kmk....embak sorg anak buah time ya umo nya 4 thn...bila nya duak balit...rasa sunyik rumah.. :'(

    BalasPadam
  4. ala...mesti adli rindu atok...
    xpe..nanti adli pulak balik kampung yaaa....
    amboi...makan kfc..lupa seketika ya... :)

    BalasPadam
  5. adli tgk cite train to busan tu ke? dana pun tak tgk hehehhe...

    msti adli paling ssh nk lps atuknya... almaklum dh lama jd tempat bermanja

    BalasPadam

Terima kasih atas komen anda.