MASAKAN JALAN-JALAN ADLI HANYA KENANGAN PERKAHWINAN VIDEO ADLI

Iklan jap

Followers

Google+ Followers

Rabu, 12 Oktober 2016

Bila Adli merajuk

Nilah budak kena marah umie.

Mana lea tak bising. 
Senyap-senyap pergi dapur main beras. Bersepah je beras kat dapur dibuatnya.
Senyap-senyap kat dapur main breeze kat mesin basuh. Siap main basuh basuh lantai.
Dah tu main peti ais. Buka tutup peti ais.
Umie cubit sikitlah kat punggung tu. 
Cubit-cubit manja.
Melawan juga tu.
Siap cakap.
Adli tak nak kawan umie.
Adli nak kawan atok.
Masa tu abah takde kat rumah.
Tengoklah tu. Berlari kat atok , peluk cium atok dah tu menangis dan cakap umie buat Adli. Umie cubit Adli. Amboi Adli. Pandai mengadu dah ye.

Bila abah balik cakap dengan abah...
Adli nak balik kampung naik kapal terbang dengan atok.
Abah kawan je dengan umie.
Hahahaha.
Jauh betul rajuknya.





6 ulasan:

  1. HAHAAHAHA kan dah kene adli....tu laa lea budak2 ni bukan boleh...diam2 die ade je peel die buat....mcm dayyan dulu jugak laaa..skrang tak dah sbb tak sempat buat kakak dah dtg ngadu kakaakakak

    tapi tang nak balik sarawak tu kelako lea...konpiden jek nak rajuk bawak diri jauh2 yee hahaahah

    BalasPadam
  2. iras atoknye la adli kan .... nampak sama je

    BalasPadam
  3. Ooohhh... pandail ye
    Atok ada bolehlah macam tu ye sayang
    Nanti atok balik dgn umi dan abah juga:)

    BalasPadam
  4. heheheh siap nngis lg...
    kuat ngajuk ikut mama ke papa agaknya ye adli nih

    BalasPadam
  5. Time merajuk dengan kita memang begitulah perangai anak-anak. Taknak kawan kita konon. Tengoklah berapa lama mereka boleh tahan tak berkawan dengan kita. Kita ni sebagai emak, memang 'sumber' segalanya bagi mereka. Hahaha!

    BalasPadam

Terima kasih atas komen anda.