MASAKAN JALAN-JALAN ADLI HANYA KENANGAN PERKAHWINAN VIDEO ADLI

Bercerita Bersama

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Wednesday, 13 April 2016

Tudung paling popular di Malaysia

1. Naelofar Hijab
Harga: RM53-RM89

Tudung Naelofar Hijab

Dimiliki oleh Neelofa, seorang pelakon dan pengacara program “MeleTOP.” Selebriti ini memanfaatkan popularitinya untuk melonjakkan lagi jenama ini, khususnya di kalangan peminatnya.

Beliau juga sering menggayakan tudung keluaran terbaharunya setiap kali muncul di kaca televisyen atau majlis rasmi. Hijab lilit siap pakai, ciri utama rekaan Naelofar Hijab, sesuai digayakan semua peringkat umur.

Butik tudungnya terletak di Taman Tun Dr Ismail di Kuala Lumpur. Produk-produknya juga boleh didapati di kebanyakan vendor dan butik fesyen muslimah.

2. Fareeda
Harga: RM80-RM200

Tudung Fareeda

Diasaskan Faridah Zakaria, yang mempunyai minat mendalam sejak 10 tahun dulu ketika masih di Pulau Pinang, jenama ini antara yang terawal menggunakan Internet sebagai saluran jualan.

Selain harganya mahal sehingga mencecah ratusan ringgit, tetapi masih dicari-cari peminatnya, jenama ini membawa kelainan apabila ia disertai aksesori kerongsang kristal Swarovski pada tudung.

Peminatnya sanggup bermalam di hadapan kedai dan beratur panjang semata-mata kerana tidak ingin terlepas peluang jualan potongan harga.

Beberapa hari lalu, Fareeda memperkenalkan Amyra Rosli, pelakon utama drama sensasi “Suamiku Encik Sotong,” sebagai model jenama tersebut. Pembeli boleh berkunjung ke cawangannya di Bangi, Putrajaya, Subang, Shah Alam, Kubang Kerian, Permatang Pauh dan Johor Bahru.

3. Sugarscarf
Harga: RM39-RM200

Tudung Sugarscarf

Bermula dengan jualan dari pintu ke pintu, kemudian melalui blog, siapa sangka dunia media sosial yang berkembang pesat menjadikan jenama selendang ini popular di kalangan gadis.

Selain fabriknya lembut dan berkualiti, rekaan warnanya pula menarik dan ceria sesuai mengikut peredaran masa.

Pada September lalu, timbul isu apabila pemiliknya Eyqa Sulaiman mendakwa rekaannya diciplak Naelofar Hijab. Tetapi Naelofar Hijab menafikannya.

Mula bertapak di Shah Alam, Sugarscarf kini meluaskan cawangannya ke United Kingdom.

4. Radiusite
Harga: RM39-RM89

Tudung Radiusite

Ringkas tetapi menarik, dua elemen utama itu menjadi asas perniagaan selendang dan skaf di Radiusite. Golongan muda dan remaja kebanyakannya menggemari jenama ini yang diusahakan oleh A'tikah Ash'ari, graduan pengurusan pelancongan.

Seperti butik jenama-jenama terkenal yang lain, jenama ini turut menjual baju kurung dan busana muslimah. Selain di Shah Alam, Radiusite juga memiliki butik di Rawang, Johor Bahru, Kuala Lumpur dan Bangi.

5. Aidijuma
Harga: RM10-RM45

Tudung Aidijuma

Berbeza dengan jenama lain, Aidijuma menumpukan kepada koleksi jualan tudung bawal atau empat segi. Pemiliknya Norjuma Habib, bekas pengacara Nona TV3.

Apa yang menjadi kegilaan pemakai hijab jenama ini? Coraknya yang mengikut trend, ringkas dan menawarkan harga serendah RM10.

Jenama ini memiliki kiosk di Selangor, Perak, Johor, Melaka, Pahang, dan Kuala Lumpur, selain dijual melalui vendor dan butik fesyen muslimah.

Menarik kan?

Semoga ia menjadi rujukan anda untuk menutup aurat.

BACA INI JUGA: Kenapa Sebenarnya Tudung Fareeda Jadi Kegilaan Ramai?

Sumber: Themalaymailonline

Sumber artikel: http://www.sentiasapanas.com/2016/04/5-jenama-tudung-paling-popular-di.html#ixzz45afNv392
Follow us: @SentiasaPanas on Twitter | SentiasaPanas on Facebook

1 comment:

  1. Alahai...kalau mahal sangat mmg le tak mampu...so pakai jerlah yg murah, murah cantik jugak...

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen anda.