MASAKAN JALAN-JALAN ADLI HANYA KENANGAN PERKAHWINAN VIDEO ADLI

Iklan jap

Followers

Google+ Followers

Selasa, 15 Mac 2016

Sekeping je RM1000

Banyak-banyak duit dekat terowong duit yang lea nampak di Muzium dan Galeri Seni Bank Negara seperti di dalam entry ini  Sehari di Sasana Kijang duit RM1000. Sekeping tau RM1000.00.

Lea kalau lepas gaji untuk membeli keperluan rumah dan macam-macamlah mesti akan keluarkan RM1000.Kalau tak cukup boleh ambik lagi. Tu yang buat lea tersenyum sorang bila melihat duit RM1000 tu. Teringat dekat diri sendiri. Cucuk duit dekat bank keluar sekeping je RM1000. Kalaulah tercicir sekeping tu nanya….

Duit tu mungkin dulu-dulu kot. Janganlah sekarang ada lagi duit tu. Susah nak mikir duit sekeping RM1000 ni. Mengira baki tu nanti satu hal jugak. Bayangkan duit sekeping RM1000. Beli barang RM13. Bakinya RM987. Kalau bagi RM100 taklah susah sangat kalau bagi yang puluh-puluh.


Kalau adalah RM1000 ni macam dekat Indonesia dah rasanya.


6 ulasan:

  1. btl3... dulu2 thn 90an rasanya ada lg duit note 1k sekeping tuh... tak silap lah hehehhe

    itulah kan, mungkin tak efisien duit rm1k sekeping... kalu sekali kuarkan kt atm sekeping hilang mmg nngis lah

    BalasPadam
  2. haha...zaman mak mak kita sempat merasa pegang sekeping note seribu gini...
    nasib dah x kuar dah duit note camni...kalau tak mmg jenuh la....haha...

    BalasPadam
  3. Dulu memang ada not RM1000 dan RM500, tapi ditarik balik atas sebab-sebab Bank Negara sahaja yang tahu... :)

    BalasPadam
  4. duit seribu ni time akak kekecik dulu macam penah tengok la...ada orang kampong akak jual tanah kalau tak silap...menjakun betol kiteorang time tu...hahaha

    BalasPadam
  5. Nektok dh sik relevan duit 1K sekeping ya. Hehe

    BalasPadam
  6. mmg menagis lah jawabnya klo tercicir ni cc.duit gaji hlg mcm tu je..hahaha

    BalasPadam

Terima kasih atas komen anda.