MASAKAN JALAN-JALAN ADLI HANYA KENANGAN PERKAHWINAN VIDEO ADLI

Iklan jap

Followers

Google+ Followers

Rabu, 30 Mac 2016

Bila dapur kak Mon berasap

Lama dah tak masukkan gambar masak-masak dalam blog ni.

Butter Prawn katanya. Di saat rajin menjadilah butter prawn ni. Suami cakap sedap. Oklah tu kan. Bagi lea pulak seronok sangat sebab percubaan kali kedua ni sangat-sangat berjaya. 


Kuew teow telur banyak namanya.
Entah apa yang dimimpi dok mendada telur untuk hiasan sampai 3 bijik. hahaha. Potong jelah kecik2 letak atas kuew teow ni.


Cucur manis dengan sambal tumis. Cucur ada sedikit keras disitu. Tapi habis juga sebab adanya sambal tumis ku itu.


Ayam goreng ala korea katanya..Hahaha. Pengaruh Running Man sangat. Tapi serius ayamnya still rangup walaupun dah digoreng kali kedua dengan madu, rempah semua.


Sayur bayam tumis air. Adli suka tang airnya. Boleh gitu. Nasi ngan kuah bayam ni dah boleh buat dia makan sepinggan nasi.


Bekal nasi dan ikan kari. Sedap makan sorang-sorang dalam bilik yang snagat sejuk. Hahaha


Orang nak buat ayam bali lea pun nak buat. Suami cakap sedap. Lea paling suka part masukkan daun kari dan serai. Aduh...sedap betul baunya.


Bekal 3 beranak. Nasi goreng, telur gulung dengan ayam goreng.


Bekal nais goreng, dim sum ngan che mek molek. Che Mek molek buat buat ye. Lea beli yang frozen


Pucuk manis ni memang lea minat. Kalau masak lemak dengan labu lagi sedap kan.


Bekal suami yang tengah berdiet. Ayam panggang , lobak dengan dimsum


Suami juga punya bekal. Telur rebus, ikan dori grill dengan salad macam-macam sayur.


Bekal umie chicken wing bakar, telur rebus dengan  salad macam-macam sayur. Terpaksa ikut abah. Malas nak masak banyak kali


Makaroni goreng. Ni Adli yang minat. 

4 ulasan:

  1. waaaaaaaaaaaaaaa nsb dh makan tgri kalu tidak.... meleleh tgk menu yg ada...
    tp paling best n menggoda udang butter tuh... mmg menjadi betul sarangnya tuh... kuw tiaw grg ke tlr dadar grg tuh kan hehehehe...

    bg lah resepi ayam grg korea tuh

    BalasPadam
  2. Laju2 kita scroll ke bawah.. hehehe.. tak tahan tengok menu tu semua.. ;)
    Part letak serai dengan daun kari dalam ayam masak bali tu memang sedap baunya kan..

    BalasPadam
  3. Adoiii lea....kecur air liur ai hihi....
    Lama tak buat udang butter.... nak buat udang butter tu byk guna telur ngan minyak ek....

    BalasPadam

Terima kasih atas komen anda.