MASAKAN JALAN-JALAN ADLI HANYA KENANGAN PERKAHWINAN VIDEO ADLI

Iklan jap

Followers

Google+ Followers

Rabu, 6 Januari 2016

Bila dah tak tahu ke mana waktu cuti

Assalammualaikum semua.

Ni cerita masa cuti panjang bersambung-sambung hari tu. Kalau ikut hati memang nak berjalan sakan. Tapi bila fikir-fikir mesti ramai orang tu yang jadi malas. Tanya suami nak pergi mana. Suami pulak tanya nak pergi mana. Aduiyai…suamiku..Jadi doklah rumah diam-diam ye.

Tapi hari ahad tu dalam jam 11 pagi..lea cakap dengan suami.

Perbualan kami

Lea:  Bang..tak bolehlah, hari ni ayg nak keluar jugak. Tak kisahlah pergi mana pun.

Suami : Nak ke mana?  PD, KL, Bukit Tinggi, Genting

Lea : Ok..kita g Genting. Nak sejuk. Tak nak panas-panas.

Jadinya lea call akak ipar ajak dia sekali. Jam 12 lebih kita gerak. Jadinya ke  gentinglah kita. Tak naik kabel car pun. bawa kereta naik atas dan parking kat atas.Parking free je pun. Takde apa yang menarik pun. Outdoor tengah buat. Indoor pulak membosankan. Jadi kita jalan-jalan jelah. Yang penting dalam tu  sejuk.

Yang seronok semestinya Adli. Berlari sana sini. Dekat dalam tengah dok promote Alvin And The Chipmunks. Adalah macam-macam pasal Alvin And The Chipmunks ni. Adli ambik peluanglah bergambar. Suka tengok dia happy sebab umminya pun akan happy sama.

Da……….

Adli dengan abah


Adli dan kakak dila.

Kakak Dila

9 ulasan:

  1. bebudak dapat jenjalan camtu pon depa dah seronok tak henggat kan dik...anak2 akak yg dua tu dah beso2 susah sikit diorang dah pandai demand lebih...kalau yg kecik tu akak bawak pi pasor beli ikan pon dah happy kemain...dedulu time akak kecik cuti sekolah memang duk rumah sesaje...jangan harap la dapat pi jenjalan ke hape...apak bawak pi main funfair pon dah kire paling hebat...

    BalasPadam
  2. best jak nait sia. kmk sampey kinek lom penah pegi genting hehe

    BalasPadam
  3. Jln2 walau dekat2..tetap happy kan.. :)

    BalasPadam
  4. Tak mengapalah tak seronok bagi kita, asalkan anak-anak gembira... :)

    BalasPadam
  5. Hahahaha...
    Next time sebelum tido malam, plan awal2 nak jalan ke mana...
    Awal2 pagi, nak ke Terengganu pun boleh...
    Saya dah lama tak naik Genting..

    BalasPadam
  6. tak kisah la ke mana pun, janji kalau dapat berjalan, anak2 mmg hepi lah...bukan anak2 je hepi, mak pak pun tumpang hepi...hahaha..

    BalasPadam
  7. comel aidil...

    ssuka tengok moviie chipmunks

    BalasPadam
  8. hamik koo...dlm tak tau kemane tu sampai genting hah heheeheheh...tu laa lea...oudoor dah bukak sure ramai org kan....lieya pi ari tu pun saje2 jek sebab nak bawak budak2 dok awana..ade pool air panas kan....naik tempat game takmeriah pun....takpelaa at least bawak anak hepi jalan2 kan...

    BalasPadam
  9. Dalam tak tahu nak ke mana, sampai juga ke Genting. Saya ni kalau tak tahu nak ke mana, memang terjah shopping mall aje buat riadah!

    Saya sekeluarga pulak biasa sangat buat plan on the spot. Sebabnya kalau kita plan baik punya, tetiba aje tak menjadi akhirnya. Serius penat merancang bagai.

    Kita ni mak-mak, kalau anak-anak gembira, kita pun tumpang gembira samakan ^_^

    BalasPadam

Terima kasih atas komen anda.