MASAKAN JALAN-JALAN ADLI HANYA KENANGAN PERKAHWINAN VIDEO ADLI

Iklan jap

Followers

Google+ Followers

Rabu, 23 Disember 2015

Keinginan melampau kat Laksa Sarawak


Assalammualaikum semua. Apa kabar hari ni? Tak cuti lagi ke? Opis lea hari ni ramai dah cuti dah. Rasa macam bos pulak hari ni. Hahaha. Lea hujung tahun dengan awal tahun baru cuti. Orang hantar anak sekolah lea pergi bercuti. Adli nak sangat mandi laut katanya. Hari-hari nak mandi laut. Kali ni pergi laut jauh sikit ye nak.

Ni cerita dua minggu lepas rasanya. Hari Sabtu. Keinginan nak makan laksa Sarawak ni membuak-buak dalam diri. Nak buat untuk makan sendiri memang idaklah.Nak buat semangkuk?Idaklah teman nak.  Kalau hanya semangkuk baik pergi ke kedai Mahmud Ali Bashah – Dapur Sarawak. Lea bukanlah penggemar laksa Sarawak. Suami pun sama. Bukan tak suka tapi lebih suka makan mi kolok.Tapi stok rempah laksa Sarawak memang sentiasa ada. Cney nak muang dah darah orang Sarawak nak.(Mana nak buang kan, memang dah darah Sarawak dalam diri)

Tapi hari tu memang teringin sangat. Jadinya tanya dekat suami nak tak makan laksa Sarawak. Suami cakap boleh juga. Lama tak makan. Boleh buat banyak sikit. Jemput along, adik dan family abang ipar. Jadinya di hari kejadian menjadilah laksa Sarawak yang teringin sangat nak dimakan tu.




Takkan nak buat laksa Sarawak je. Merajinkan dirilah buat sharped pie katanya dan pudding roti. Siap hantar pesanan dekat whatsup group dijemput datang sekeluarga ke rumah untuk hi-tea dekat rumah. Hahaha. Hi-tea tu…..Tapi lea buli juga along. Along..ko buat air. Makcu penat masak. Hahaha. Along buat teh panas dengan air sarsi. Hahaha. 

Korang tengok Adli tu, kat mana kaki tu? Nasib baik along kuat dan gagah. Hehehe

Adli bila orang ramai dekat rumah dia terlebih seronok. Yelah sorang-sorang selalu dekat rumah. Seronok ye li? Umie dana bah nak bagi adik takde rezeki lagi ni…J

2 ulasan:

  1. Hari tu pergi Sarawak, sikitpun tak teringin nak rasa.. eemm.. tetiba rasa rugi lak tapi nak buat camane, tekak ni memang tak nak masa tu.. huhuhu..

    BalasPadam

Terima kasih atas komen anda.