MASAKAN JALAN-JALAN ADLI HANYA KENANGAN PERKAHWINAN VIDEO ADLI

Iklan jap

Followers

Google+ Followers

Selasa, 6 Oktober 2015

Bila ke kedai tom yam

Korang mesti pernah makan di kedai tom yam kan. Lea pun selalu. Kalau malas-malas nak masak tu kedai tom yam lah jawapannya.

Lea dan suami kalau ke kedai tomyam menu yang diorder .

Tom Yam
Kailan Ikan Masin
Telur Dadar
Sambal Belacan

Menu yang sangat simple. Kadang-kadang setiap kali itu juga yang di order. Sesekali je kalau nak makan siakap stim ke, udang goreng tepung ke. Kalau difikirkan kalau nak masak nak buat tomyam, kiub ada, pes tomyam ada. Nak buat kalian ikan masin, stok ikan masin memang sentiasa ada. Cuma beli kalian je. Sambal belacan? Hrai-hari buatnya. Telur dadar. Aduh…Pejam mata boleh buat. Tapi tulah vitamin M kalau dah banyak dalam badan tak boleh buat apa-apa dah. Hahaha.


Sebenarnya nak cerita ada orang belanja kami makan. Anak buah kesayangan suami. Hahaha. Firdaus @  Along.  Seperti biasa menu yang disorder sama seperti di atas cuma tambahan daging masak merah. Sama juga menunya kan. Korang layan jelah gambarnya. Terima Kasih ye Along. Lain kali boleh belanja lagi.

Terima kasih ye Along belanja makcu n family

Tengok dak kecik tu sibuk dengan video truck tamiyanya.

Inilah menu yang diorder

Nak juga makan sebab ada telur dadar

4 ulasan:

  1. mamat kedai tomyam tu x tnye ke, "tomyam campur ke tomyam daging ke tomyam ayam ke?" hehe2

    BalasPadam
  2. bhahahaha nape sama je ni ? CT ramai ramai yang cemni..
    tapi family CT tak minat tomyam.. so kena order 1 je tomyam sorang makan.. yg lain order udang ke apa ke..

    BalasPadam

Terima kasih atas komen anda.