MASAKAN JALAN-JALAN ADLI HANYA KENANGAN PERKAHWINAN VIDEO ADLI

Iklan jap

Followers

Google+ Followers

Isnin, 28 September 2015

Bila balik kampung

Assalammualaikum.

Masih mood cuti ke hari ni? Budak-budak sekolah cuti lagi. Kenapalah kita yang dah tua ni tak dibagi cuti sama ye. Sama gak manusia. Lagilah dah tua macam-macam penyakit yang datang.Ada satu post yang baut lea gelak dalam facebook. Dia cakap orang tua ni bernafas dengan insang kot. Hahaha.

Macam mana cuti Aidiladha korang? Lea mula bercuti 23.09.2015 yang lalu. Balik sini 26.09.2015. Alhamdulillah perjalanan pergi dan balik kami highway clear. Takde jam. Alhamdulillah. Kami bertolak lebih kurang jam 11 pagi pagi pada rabu lepas. Singgah makan minum dulu baru gerak. Anak buah along balik sekali dengan kami. Dalam perjalanan Adlilah yang paling kecoh. Ada je benda yang dibuatnya dengan Along dekat belakang. Main cermin matalah dah tu makan aiskrim sampai comot-comot muka.

Sempat layan lori smapah sebelum masuk kereta ye Adli. Sebelum tu lea cakap takde lori sampah. Adli pulak bersungguh-sungguh cakap ada. Rupanya memang betul ada. Adli siap cakap kat lea.
"Adli dah cakap ada. Tu dia lori sampah. Umie tak caya."

Comel tak saya?

Kami sampai rumah akak ipar lebih kurang jam dua sebab nak ambik mak yang duduk rumah dia. Akak ipar dah masak macam-macam dan yang paling sedap siput sedut masak lemak. Puas betul menyedut masa tu. Hahaha.



Petangnya pula misi mencari sate. Nasib baik sate sepupu suami ada jual masa petang raya tu. Yelah kebanyakan kedai dah banyak tutup. Kali ni mak mertua pulak belanja sate. Sedap satenya. Sate Wak Kadi antara sate yang tersedap di Teluk Intan. Adli seronoklah sebab sate memang makanan kegemaran dia.


Along ni memang suka bergambar. Mana-mana mesti cakap  makcu..ambik gambar. Hahaha. Dibawah ni pulak gambar dia dengan maknya. 

Tuan tanah kedaung pulak duduk dalam kereta sebab Adli tengah lena tidur masa ni. Kena tengokkan dia. 
Tu dia satenya. Dibawah ni pulak taukenya. Bukan yang belakang tu ye. Tu suami teman. 

1 ulasan:

  1. Tiba2 dapat idea bila baca entri ni..daging korban nak masak sate aje lah..

    BalasPadam

Terima kasih atas komen anda.