MASAKAN JALAN-JALAN ADLI HANYA KENANGAN PERKAHWINAN VIDEO ADLI

Iklan jap

Followers

Google+ Followers

Isnin, 27 Julai 2015

Aidilfitri 2015 1

Assalammualaikum semua. Selamat Hari Raya. Lama dah tak update blog. Berkurun rasanya. Hehehe. Oklah nak cerita pasal raya untuk 2015.

Nak  mulakan dari mana ye.

Oklah. Lea mulakan dari balik Kuchinglah ye. Sebab ada kenangan yang menarik untuk lea dekat situ. Penerbangan balik kami ialah pada hari Rabu 15.07.2015 jam 10.05 pagi. Jam 7 dah kami sekeluarga bergerak ke KLIA. Sampai-sampai ke KLIA terkejut nengok barisan yang sangat panjang. Dekat 2 jam jugaklah berbaris nak dropkan bag sahaja. Nasib baik check in siap-siap melalui internet.
Barisan yang sangat panjang

Menunggu sebelum masuk ke balai pelepasan

Budak yang tak reti diam

Nasib baik dalam kapal terbang nak tidur sebab bangun awal nak ke KLIA

Sarawak kesayanganku

Penerbangan mengikut masa yang ditetapkan.Dekat jam 12.00 tengahari dah sampai Kuching. Di sini ada sesuatu yang akan menjadi kenangan pada lea. Bila teringat tergelak sendiri. Selesai urusan Imigresen turun ke bawah nak ambil bagasi kami. Tunggulah ditepi conveyor untuk menunggu beg.
Dah sampai dah di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching
Adli…


Dia kenal sangat dengan begnya. Beg jenama crocodile bewarna ungu yang lea belikan semasa jualan murah. Harga asal RM399 lepas diskaun RM129. Lea beli semasa dia baby lagi. Travel mana-mana memang tulah beg baju Adli. Bila dah berdiri ditepi conveyor tu asalkan beg ungu je dia kata beg dia sehinggalah beg dia keluar, Adli punya berlari nak ambil beg dia. Terpaksalah lea berlari sama dan dicelah-celah oranglah lea dok ambil beg lea. Dah tu dia sendiri pulak nak menarik begnya. Tak baginya lea ambil beg dia tu. Orang lain dok gelak dan geleng kepala nengok gelagat dia. Yang dia pula sepanjang jalan dok kata ni beg Adli. Tersenyum sendiri lea. Dah besar betul anak aku ni.  Bila teringat memang lea akan gelak sendiri.

Sibuk menunggu begnya

Nak tolak sendiri juga

Sampai dah di rumah familyku yang cute ni. Rumah kampung je. Rumah tempat kami adik beradik dibesarkan.

7 ulasan:

  1. Sekejap je rasanya Adli dah jadi anak teruna... :)

    BalasPadam
  2. Selamat hari raya lea..
    comel jer gelagat adli tu ;)

    BalasPadam
  3. bila balik kampung....terasa cukup mendamaikan

    BalasPadam
  4. bila balik kampung....terasa cukup mendamaikan

    BalasPadam
  5. selamat hari raya lea..maaf zahir batin..ohh adli cute sungguh perangai..rumah kampung camni la best..sy suka!

    BalasPadam
  6. selamat hari raya maaf zahir batin

    BalasPadam

Terima kasih atas komen anda.