MASAKAN JALAN-JALAN ADLI HANYA KENANGAN PERKAHWINAN VIDEO ADLI

Iklan jap

Followers

Google+ Followers

Khamis, 2 Julai 2015

15 Ramadhan dan sedikit kisah Adli

15 Ramadhan dah. Alhamdulillah masih berjaya untuk tidak ke Bazar Ramadhan. Masih lagi merajinkan diri memasak untuk suami dan anak. Lauk lea masak pun simple je. Masak dua jenis. Yang penting sayur mesti ada. Nak bagi sikecik makan kena potong sayur halus -halus. Tapi semalam tak payah potong suka pulak dia makan kacang buncis. Ok. Nilah lauk teman semalam ye puan-puan.




Adli…
10 Julai ni genaplah usianya 2 tahun 9 bulan. 3 bulan lagi 3 tahun.
Sekarang semua pandai dah.
Meh lea cerita sikit pasal Adli.

Sekarang suka sangat menyanyi. Tapi bunyinya hujung-hujung jelah.

Bila lea menangis nengok cerita dekat TV dia mesti datang dekat ngan lea dan tanya.. naper umie sedih?

Bila lea marah dia , Adli mesti cakap tak nak kawan.

Nak tido pandai dah baca bismilllah tapi masih sangkut-sangkut lagi.

Bila azan dekat tv cepat-cepat pergi kat lea tanya. Umie tak solat? Cepatlah umie solat dan dia pulak mana dan dia boleh solat dia solat. Kadang-kadang tilam kecik dia dijadikan sejadah.

Tu je yang lea ingat setakat ni. Nanti sambung lagi ye.




4 ulasan:

  1. hehehe....anak time umur cam gini memang seronok sangat kalo di usik. malahan kalo balik kampung, jadi perhatian semua ahli kelaurga dengan telatah anak kecil ni kan?

    BalasPadam
  2. bdk bijak adli nih.... sgt alert ngn persekitaran... bgs betul dia

    simple pun takpe kan jnji kite msk sendiri itu yg special tuh

    BalasPadam
  3. makin besar makin banyak kerenahnya..lebih kurangkan sebaya Afia je ek adli ni..nmpk macam besar..adli tua 7bulan dari Afia..tahun pun tak sama kot..

    BalasPadam
  4. dak Nuha cukup suka sayur buncis tu.. berebut pulak dengan kakaknya.. :)

    BalasPadam

Terima kasih atas komen anda.