MASAKAN JALAN-JALAN ADLI HANYA KENANGAN PERKAHWINAN VIDEO ADLI

Iklan jap

Followers

Google+ Followers

Isnin, 22 Jun 2015

Keladi masak asam, sagu gula melaka dan kerabu pegaga

Assalammualaikum semua. 5 Ramadhan dah hari ni. Apa menu berbuka hari ni? Lea tak tahulah. Hari ni langsung takde idea. Ni menu yang lea masak untuk berbuka tapi tak ingat untu hari yang keberapa.

Sayur keladi masak asam. Lea sangat suka makan sayur keladi tapi part nak menyiangnya lah paling tak suka. Tapi bila makan, alhamdulillah sedap juga aku masak. Gatal alhamdulillah takde. Selalu kan gatal kan. Ikut keladi juga kot.

Sagu gula melaka. Gambar belum letak gula melaka lagi. Sedapnya makan bila sejuk. Gigih tu masak sagu. Hehehe. Adli suka sangatlah tu. Aiskrim katanya.

Kerabu pegaga. Memang fav lea dan suami pun cakap sedap kerabu yang lea buat ni. Lea tak letak kerisik sebab lea taknak rasa segar dekat pegaga tu hilang. Ingat boleh ulang dua kali makan. Dah suami ratah.. Alhamdulillah habis.


Sebenarnya banyak lagi menu yang dimasak tapi yang ini adalah yang terpilih sebab jarang-jarang lea buat. Hari ni tak tahu nak masak apa. Kalau dah masuk dapur tu pandailah ye tak mengolah menu. Yang penting bahan basahnya ada. 

8 ulasan:

  1. hari nie wife saya kurang sihat.... maka saya selaku iron chef mengambil alih kedudukan dengan start motor pergi pasar ramadhan dan saya beli nasi kerabu ayam percik 2 bungkus. huhuhuhu

    BalasPadam
  2. Alhamdulillah at least Lea masih masak sendiri jamu adli n bapaknya.hehe..

    BalasPadam
  3. la dah dua bloga tunjuk sagu gula melaka.. alamak cam kena buat juga..

    BalasPadam
  4. sedap nyer sagu gula melaka... ujung minggu nih nk bt jgk lah....

    lauk2 simple2 gini mmg sesuai sgt puasa2 nih kan...

    BalasPadam
  5. wah..nyaman eh.... nang terer kitak masak :) Sik posa d swk tahun tuk?

    BalasPadam
  6. perghhh lea...sayur keladi tuuu win...peberet tuuuuuu..... mmg kene la regu...dgn sagu lagi....mmg kalo dpt mau bertambah2 makan ni .....

    betul2 keladi tu masak asam mmg sedap...lieya suke buat asam rebus....nak siang kene pandai kan...takut gatal2 time makan...mauu merenyam2 tekak dibuatnyer...

    BalasPadam
  7. teringat sebelum ni kerabu pegaga tu dimakan bersama sup kambing.. ambil daging dalam sup kambing dan gaul bersama kerabu pegaga tu.. pergghhh.. sedapnya..

    BalasPadam

Terima kasih atas komen anda.