MASAKAN JALAN-JALAN ADLI HANYA KENANGAN PERKAHWINAN VIDEO ADLI

Iklan jap

Followers

Google+ Followers

Selasa, 5 Mei 2015

Berair hidungku

Dalam minggu lepas ada lunch date dengan kawan dekat Alamanda Putrajaya. Teringin nak makan ayam penyet. Ayam penyetnya memanglah nampak sangat-sangat menyelerakan. Tapi bila dah makan dengan sambalnya... Mak ai..pedasnya. Terdiam terus kami berdua. Nak bersembang pun mood dah kelaut. Menahan rasa pedas yang amat sangat. Memang pedaslah. Nak menahan hidung berair lagi.  Sampai balik pejabatlah rasa pedas tu masih ada.



7 ulasan:

  1. sesetengah kawan saya (bila keluar makan bersama waktu lunch), lagi pedas lagi sedap katanya. bagi saya cukuplah sekadar pedas biasa2 jer. janji boleh masuk tekak. kalau terlampau pedas, memang terbantut terus selera saya

    BalasPadam
  2. asalamualaikum lea...kalau kak dah tak makan sambalnya..sebab akak tak tahan pedas :-))

    BalasPadam
  3. Aduhai Lea buat kakak rasa macam nak ngap aje hidangan tu.
    Kakak suka pedas tapi perut kakak tak suka.
    Itu yg selalu makan aje, bila sakit perut cari gaviscon:)

    BalasPadam
  4. kalau kat sini sambal nya kurang pedas Lea.. boleh lah..berselera nak makan:)

    BalasPadam
  5. aduh nmpk je dah pedas.sy ni mmg jenis tak kuat pedas..klu pedas sgt mmg tak dapat nak makan..

    BalasPadam
  6. lama xmkn ayam penyet..kena cari jugak ni nnti

    BalasPadam
  7. Lama tak makan ayam penyet. Ayam penyet sambal dia mmg pedas sungguh. Tapi sungguh pun pedas, sedapkan Lea

    BalasPadam

Terima kasih atas komen anda.