MASAKAN JALAN-JALAN ADLI HANYA KENANGAN PERKAHWINAN VIDEO ADLI

Iklan jap

Followers

Google+ Followers

Khamis, 12 September 2013

Bila sejuk...apa yang sedap?

Assalammualaikum.

Bila sejuk, memang sedap bila makan sup kan? Boleh memanaskan badan.

Ni cerita sabtu lepas.Petang tu kan hujan renyai-renyai. Lea pulak satu hari tu siapkan tempahan kek lapis.Alhamdulillah. Yang mula-mula tempah anak buah hari tu.Lea update dekat facebook, ramai pulak yang menanya. Dah tak sempat masak suami ajak makan dekat luar malam tu.

Akhirnya pergi ke Ani Sup Utara. Kalau dekat sini lea suka makan set nasi dengan sup ayam. Sup lain lea tak minat.Dah tu mesti nak kena ada sambal belacannya.Lea kalau makan sup mesti nak kena ada sambal belacan.Sambal kicap lea tak berapa minat.Kalau takde sambal belacan tu sambal kicap pun bolehlah.Suami dengan anak buah pulak order sup campur ngan sup ekor.

Adli….

Bila tengok orang makan, mulut dia pun minta disuap. Lastnya minta dengan adik kat kedai tu mangkuk kecil.Lea letak nasik dan letak kuah sup sikit. Letak ayam sikit. Mak aii..laju dia makan. Tak habis yang dalam mulut, buka mulut lagi minta disuap. Adli…adli…kadang-kadang gelagat dia boleh menceriakan hidup ini.






3 ulasan:

  1. saya kalo makan kat ani sup saya suka makan meehoon sup dier sedap sangat...kan tapi dah lama x makan...ololo cute la adli ni...

    BalasPadam
  2. eh betul tu lea...lieya pun suke mkan kat ani sup utara tu...lieya suke sup campur die heheheeh....mmg kene kalo ngan sambal belacan die kan....

    kemain pandai anak teruna sorang ni makan....bagus la camtu lea..budak kuat mkn ni lieya suke, dayyan skrang ikut mood kalo nak makan...penat pakse tau...

    BalasPadam
  3. sejuk sejuk ni makan cekodok ikan bilis n teh o suam la besttt..huhu

    BalasPadam

Terima kasih atas komen anda.