MASAKAN JALAN-JALAN ADLI HANYA KENANGAN PERKAHWINAN VIDEO ADLI

Iklan jap

Followers

Google+ Followers

Ahad, 29 Januari 2012

Kain baju masuk beg lagi....

Nak berjalan lagi ke lea dan suami?Idaklah...Suami je.Kena outstation lagi.Seperti biasa..Ke Johorlah dia.Tinggallah sorang sorang lagi.Alah bisa tegal biasa...Senyum dalam paksa. Hahahaha.Sedih tau tak, kalau dengar suami nak outstation ni.Tak taulah kenapa. Yang jelas lea akan tinggal sorang sorang dekat rumah. Sangat sunyi, sangat bosan.Itu saja yang lea rasa.Bila suami call mulalah rasa nak nangis.Bukan rasa lagi dah memang dah menitis air mata.Tak tau kenapa.Mesti rasa sebak bila dengar suaranya. 

Tugas lea bila suami outstation, jam 6 kena call untuk kejutkan dia. Bila dah sampai opis kena call lagi bagitahu dah sampai dan bila sampai rumah pada sebelah petangnya kena call dia lagi.Itu wajib.Pernah sekali lea terlupa nak call suami apabila  lea dah sampai ke opis.Dah tu lea meeting telefon tertinggal atas meja opis, semua orang dekat opis yang dia ada nombor telefon di telefon oleh suami tanya lea ada dekat opis ke tak?Punyalah dia risau takut lea tak sampai dekat opis.Tersentuh hati lea. Maaf bang, lea janji tak buat lagi.

Itulah kan namanya kehidupan suami isteri.Kadang-kadang bila lea nak call suami, suami dah call dulu.Tu yang kadang-kadang lea tergelak.Suami cakap itulah namanya sehati sejiwa.Sehati sejiwa seia sekata.Hahaha.Kadang-kadang gaduh jugak.Gaduh-gaduh sayang.Marah-marah sayang.............


18 ulasan:

  1. Semoga cara sebegitu terus menjadi rencah kehidupan yang manis...

    BalasPadam
  2. Wah loving and caring betul lea dan suami.

    BalasPadam
  3. Selalunya berapa hari dia pergi outstation? Bunyi mcm lama aje ..... ngeeee

    BalasPadam
  4. Best baca cerita suami isteri sayang menyayang nie ..romantik!!! ..rumah tangga sentiasa tenang dan gembira .. :).


    best2 :) .. salam pekanalan dari umi :)

    BalasPadam
  5. so sweet.... :)

    kali ni...lama ke kena tinggal...? :)

    BalasPadam
  6. Paham zie perasaan lea tu. mcm zie ni, lagi la teruk. kena PJJ dgn suami :( uwaaaa. jumpa pun time weekend. itu pun if husband tak gi OPS roadblock. kalau gi...menjawap ler sampai sebulan tak jumpa :(

    BalasPadam
  7. saya doakan kasih sayang kalian berdua berkekalan sehingga ke akhir hayat dan senantiasa mekar seharum kasturi ya

    BalasPadam

Terima kasih atas komen anda.