MASAKAN JALAN-JALAN ADLI HANYA KENANGAN PERKAHWINAN VIDEO ADLI

Iklan jap

Followers

Google+ Followers

Rabu, 2 Mac 2011

AL- FATIHAH

Mungkin entry ni panjang sikit.

Jam 4 call suami tanya dia dah kat mana?Dia cakap dia dekat highway.On the way nak amabik lea yang akan punch card jam 4.30 petang.Suami cakap jam giler.Kereta accident.Warna merah.Mungkin meninggal drivernya.

Balik tadi singgah JUSCO IOI MALL.Nak beli barang yang dah lama sangat nak beli.Alhamdulillah.Dapat juga memilikinya dari daya usaha sendiri.

Sedang suami dok ngan PTT dia, jiran kat atas rumah bagi tahu ada kematian.Align Center Dia cakap ada polis datang nak jumpa isteri si mati. Rupanya S.Polis cakap S accident dekat Highway. Suami dah terkejut sebab kemalangan yang dia tengok tadi adalah S. Suami cakap dalam pukul 2 petang dia tengok S keluar dari kawasan kejiranan siap angkat tangan dekat suami.

Lea pulak dah menggeletar rasa badan. Teringat dia suka tegur kalau jumpa lea. Sanagt-sangat ramah orangnya. Lea rasa sedih sangat. Dengan anaknya kecik lagi.Baru 5 bulan.

Sampai-sampai rumah polis ada lagi.Nak tunggu isterinya balik.Kami semua masih dekat parking lagi.Isterinya pun sampai.Yang dekat parking masing-masing senyap. Lea nengok isterinya pun dah rasa sedih sangat.Sampai dia dekat rumahnya di tingkat 4, terdengar dia meraung.Aduh.....Lea berlari naik kerumahnya.Dia dah menangis.Kami bawak dia masuk rumah.Dia peluk lea.

Akak...naper dia pergi.
Saya semalam je tengok dia.
Selalunya pagi saya pergi kerja saya salam dia.
Tapi pagi tadi tak.

Sedih hati lea mendengarnya.Semua dok sabarkan dia.

Kami tenangkan ia.Suh dia mandi sebab nak pergi hospital nak cam jenazah.

Dia ambik anak dia dekat jiran depan rumah dia.
Dia cakap dekat anak dia.

Adik..ayah dah takda.
Adik je teman ibu sekarang
.

Kami biarkan dia dengan anaknya.

Lepas tu dia pun pergi hospital.
Kami yang tinggal dekat rumah dia buat bacaan Yassin untuk arwah.

nanti sambung lagi ye.

9 ulasan:

  1. al fatihah.
    otedah sedeh mek maca tok kak lea wpun mek sik kenal sapa.tp kehilangan insan tersayang mek asa dugaan paling hebat.

    semoga nya tabah n sabar

    BalasPadam
  2. @f.i.e.z.a yalah fieza.nya ralat sebab sikda jumpa.

    BalasPadam
  3. Al-fatihah.. tedah eh..

    kmk jak ingat ktk org Melaya :P

    BalasPadam
  4. @wa khairul onggon yalah.sedaih da nangga bininya.kamek org kuching bah.

    BalasPadam
  5. Al-Fatihah.... buat arwah

    kalau dapat berita macam ni mmg sedih rasanya... semoga jiran Lea tu tabah ye...

    BalasPadam
  6. assalamualaikum,

    belangsungkawa....kita pasti menyusul.

    BalasPadam
  7. @munna yalah munna.samapi sekarang masih terbayang kesedihan dia

    BalasPadam
  8. @ahmad humairi aah.masa kita pasti akan tiba jugak nanti

    BalasPadam
  9. al-fatihah...sedih juak kmk maca tok..

    BalasPadam

Terima kasih atas komen anda.