MASAKAN JALAN-JALAN ADLI HANYA KENANGAN PERKAHWINAN VIDEO ADLI

Iklan jap

Followers

Google+ Followers

Selasa, 30 November 2010

MINAT YANG TAK LEH NAK BUANG

Lea sangat2 suka dengan sticker.
Kalau pergi mana2x memang kedai buku,alat tulis yang dipergi.
Sebab lea tau mesti ada jual sticker yang cantik2 yg cute.
Kat mana lea melekatnya?
Lea ada satu buku.Nak kata diary tak jugak.Macam scrap book pun ada.
Situlah tempat letaknya sticker2x ni.
Suami kdg2 ckp lea ni mcm bbudak kecik.
Tapi dia paham minat bininya ni.

ni link terdahulu pasal scrab book lea ni

SCRAB BOOK




TERKLIK SINI TERKLIK SANA

Bila dengan sharmeen ni rasa muda remaja lak dah.
Yelah dok terklik sana, terklik sini.
Bergambar je kerjanya.
Sharmeen ni sepupu lea.
Ada kat sini sebab dia belajar kat UiTM Shah Alam.
Makcik n pakcik datang sebab Sharmeen Konvo Ahad lepas.










TAHNIAH MEEN


SEMUANYA NAK SEGERA

Sekarang semuanya nak segera kan.
Perencah NASI GORENG pun nak segera.
Lea pagi2x kalau suami ada kat rumah memang buat sarapan.
Kena buat sarapan berat terus.
Nasi memang saja masak lebih pada malam sebelumnya.
Kalau sempat malam dah buat rencahnya.
Dok tumbuk bawang, cili.
Lea tak suka blend sebab kena campur air.Cepat basi nasi goreng dibuatnya.
Nak numbuk awal pagi kang ganggu jiran.
Maklumlah...siling org punya lantai.
Lantai kita siling org.Tangga pun kongsi.Dinding je kami punya tu pun share ngan org sebelah.
Last2x beli je perencah nasi goreng.SERI AJI takpun MAGGIE.
Udang memang siap kopek dah.Siap belah belakang dah.
Ayam ada yg dah siap potong.Daging pun sama.
Kalau kuar dari peti sejuk rendam sekejap pun dah cair dah.
Sekejap je nak memasak nasi goreng sekarang.
SELAMAT MEMASAK


dekat rumah dah ada 3 paket dah


tapi lea paling suka guna yang dua ni

Isnin, 29 November 2010

DYG & DYG'S

Kalau balik kuching DYG & DYG'S nilah yang dicari.
Balik kali ni lea lupa beli.
Nasib baiklah NIZA dtg umah bagi.
Macam tau2 je dia lea nak benda ni.
Nak tau apa DYG & DYG'S ni.
DYG & DYG'S ni ialah campuran kacang tanah dan cornflakes bersambal.
Tetapi cornflakesnya masih rangup tau.
Dulu ada dia letak ikan bilis.
Sekarang takde lagi dah.
Takpe...yang penting rasanya tetap sama mcm dulu.






HAPPY BIRTHDAY INA

Semalam birthday ZURINA SAPIEE@INA KECIK.
Yang keberapa ye INA? hehehehe.
Sapa sangka dia ni dah beranak sorang dah.
Dah 2 tahun lebih kot umurnya Zafran.
Ok...INA.

SELAMAT HARI JADI. SEMOGA PANJANG UMUR.
DIMURAHKAN REZEKI SELALU.

Bila Zafran nak dapat adik ni Ina?
ooopssss lari................

Ahad, 28 November 2010

MUSIM NIKAH KAHWIN

Dah cuti sekolah.
Dah 4-5 kad jemputan di terima.
Ada yang jauh ada yang dekat.
Semalam seorang staf kahwin dekat ENDAU ROMPIN.
Kalau ikutkan hati nak sgt pergi ikut rombongan jabatan.
Tapi keadaan tak mengizinkan.
Nak buat mcm mana kan.
Ikutkan hati nak sgt sgt pergi.
Takpelah kirim salam dan kirim hadiah je kat dia.
SELAMAT PENGANTIN BARU
NOR & PASANGAN.
SEMOGA KEKAL KE ANAK CUCU
&
SELAMANYA

KENANGAN DI SEKOLAH RENDAH

Dulu zaman sekolah rendah kan ada pelajaran muzik. Lea dulu sekolah dekat SRB Rakyat Tupong. Rumah dekat je ngan sekolah. Pergi sekolah jalan kaki je.Dalam 3 minit dah sampai kot. Zaman sekolah rendah dulu kan ada Pelajaran Muzik. Dari mengenal nota muzik, main rekorder dan menyanyi. Macam2x lagu je kan. Lagu yang lea ingat sampai sekarang,

KUNANG-KUNANG

Cantik berkelipan,

terbang sana sini,

Cahaya berkilauan,
Waktu malam hari.

Itu kunang-kunang,

Serangga yang kecil,

Terbang waktu malam,
Bawa lampu comel.



AIS KACANG

Ais kacang, ais ais kacang

Bila cuaca panas dan rasa dahaga

Singgah di gerai, ais kacang dipinta

Susu dan jagung
Kacang dan lengkong
Air gula berwarna...

Campur semua

Enak rasanya
Kegemaran kita semua


AKU BURUNG DI DALAM SANGKAR

Aku burung, di dalam sangkar
Hidup terkurung, hatiku susah
Ingin aku terbang bebas
Bersama kawan, tinggi di awan

GAMBAR YANG LEA ADA TIME DI SRB RAKYAT TUPONG


Bersama Norisma,Cikgu Haniah,Karmaliah,Jaslin dan Normah


Bersama Norisma,Karmaliah dan Jaslin


Nilah bestfreind ku dulu.JASLIN.Dia dah beranak 4 dah.

Sabtu, 27 November 2010

Jom Terjah Blog AnakDaraDen



Saja suka suka nak sertai Lucky Draw ni.Manalah tau kan....adalah rezeki nanti.

Syarat nak sertainya senang je...

J
Jadi follower blog AnakDaraDen
dah buat dah

Copy banner kat sebelah dan letakkan di sidebar blog anda
dah buat jugak


Post entry mengenai contest ini(tajuk entry korang "Jom Terjah Blog AnakDaraDen"), sertakan sekali banner di atas ya dan tag 2 orang rakan korang.

ok...nak tag adik boleh

masz ngan yan

Alert kan kat AnakDaraDen yg korang dah join contest ini di comment box ye so senang AnakDaraDen nak terjah nanti. Mudah kan?

ok...dah buat jugak



PEMANDANGAN YANG DILIHAT

Nilah permandangan luar bilik lea.
Parking...hehehehe.
Leh tengok kereta sendiri.
Ok ke tak ok ke? hehehehe.
cuba teka mana kereta lea...
Hari-hari dengar bunyi bas, kereta, motor, siren polis, bomba dan ambulans.
Dah ditepi jalan.Pemandangan mata dan pendengaran telinga yang dilalui hari-hari.
Korang tau tak ni kat mana?
Mana yang tau tu senyap2x jelah ye....

TEMPAT BARU


Dah sebulan lebih lea menghuni bilik ni.
Terkejut gak bila sampai sini kena duduk dalam bilik ni.
Yelah..sebelum ni dok luar ngan teman2x yang lain.
Rupanya ada banyak benda penting yang disimpan di dalam bilik ni.
Bilik pun biliklah.
Nak buat mcm mana.Lea sebenarnya lebih suka dok kat luar je.
Kena ikut arahan.
BERKHIDMAT UNTUK NEGARA.
SAYA YANG MENURUT PERINTAH
satu je yang tak bestnya.....bilik ni panas.Aircond kurang masuk.
Jadinya....
*
*
*
*
*
kita guna kipas.......

Jumaat, 26 November 2010

SAYA SUKA BLOG AWAK LA !



Blog yang lea suka baca dan hari-hari terjah

http://www.eqbalzack.com/

blog abang eq ni lea start suka baca n suka mengomen sejak 3-4 bulan lepas kot.
blognya simple tapi padat dan disertakan dgn gambar yang menarik.
mula dari situlah baca blog dia sambil2x buka entry dia yang lama2x.
lagi satu dia reply semua apa yang org komen kat entry dia.

http://yannyannyann.blogspot.com/

blog adik kesayangan.sekarang nengok dia sgt2x aktif dah. dari blog dia dapat tengok perkembangan keluarga di kuching. huhuhuhu.rindu mereka.

http://mummysyafie.blogspot.com/

blog kak nor lak lea suka baca kisah dia ngan anak anak.suka nengok anak dia yang comel. seorang ibu yang bekerjaya tetapi pandai bahagi masa utk family.cayalah kak nor.

http://lagendabdknakal.blogspot.com/

kalau rasa nak gelak, lea suka masuk blog ni.ada je cerita yang buat lea gelak.suka nengok shoutboxnya.ada sinchan yang sangat2x comel.

http://wanhazel.blogspot.com/

suka blog ni sebab banyak tutorial.utk blog mahhupun photoshop. lagi satu suka nengok header ni yang pelik2x.kadang2x lawak pun ada.

SAYA MENGETAHUI SEGMEN INI DARI BLOG http://www.eqbalzack.com/